Hopp til hovedinnholdet
Kundeutbytte

Kundeutbytte

Sparebanken Vest vil dele ut over én milliard i kundeutbytte til kundene 

– Denne nyheten har jeg gledet meg til å dele – dette er tidenes kundeutbyttenyhet fra Sparebanken Vest, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth. Potten til samfunnsnyttige midler er på totalt 632 millioner kroner.

Av Marthe Berg-Olsen

Kommunikasjonsrådgiver

En gjennomsnitts boliglånskunde i Sparebanken Vest kan få 8760 kroner i kundeutbytte rett inn på konto i april. Et par som hadde minst fire millioner kroner i boliglån i 2023, kan få 17 720 kroner i kundeutbytte nå i vår.


– Vi deler overskuddet med kundene våre. Det er ekstra kjekt å kunne dele ut kundeutbytte nå som så mange merker prisstigningen godt på lommeboken, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.


Styret i Sparebanken Vest vil dele ut én milliard og 50 millioner kroner i kundeutbytte til kunder som har lån og sparepenger i banken. Det er 470 millioner mer enn i fjor.

MicrosoftTeams-image (8)

5 av 5 ganger

– Dette er femte gang av fem mulige at Sparebanken Vest vil dele ut kundeutbytte til personkunder og bedriftskunder. Det er like kjekt hvert år, sier Jan Erik.


I motsetning til rene forretningsbanker, deler sparebanker overskuddet med samfunnet. Dette er et viktig prinsipp for sparebankene.


– De fleste sparebankene gjør det ved å dele ut allmennyttige midler til frivillige lag og organisasjoner. Det gjør vi også, men i tillegg setter vi også penger direkte inn på kundenes konto, sier konsernsjefen.


Les mer om kundeutbytte og prøv kundeutbyttekalkulatoren


632 millioner kroner i samfunnsutbytte

Frivilligheten på Vestlandet kan glede seg til å kunne søke om midler til gode formål i 2024. Banken vil sette av til sammen 632 millioner kroner til samfunnsutbytte. 482 av disse ble annonsert i en ekstraordinær tildeling i høst.


– Jeg håper at ildsjeler her i vest, med gode prosjekter som de ønsker å gjennomføre, sender oss en søknad. Her er det gode muligheter til å realisere tiltak som vil gagne lokalsamfunnet! sier Jan Erik.


De siste ti årene har Sparebanken Vest delt ut om lag 2,5 milliarder kroner til frivillige organisasjoner i vest.


Les mer om samfunnsutbytte


Rustet for fortsatt urolige tider

Sparebanken Vest presenterer årsresultatet for 2023 denne torsdagen. Banken vokser – låneveksten er på 13,9 prosent for det siste året.


– Fjerde kvartal avslutter et godt år for Sparebanken Vest. 2023 ble også et år med god vekst i kunder, utlån og inntekter, noe som ga en egenkapitalavkastning for året på 16,5 prosent. I likhet med 2023 vil 2024 preges av økonomisk uforutsigbarhet, og Sparebanken Vest er godt rustet for et mer krevende makroøkonomisk bilde, sier Jan Erik.


Kundeutbytte og samfunnsutbytte er en del av overskuddsdisponeringen til banken og blir vedtatt årlig av generalforsamlingen.