Hopp til hovedinnholdet
Pressemelding og kundenyhet 1040x466

Sparebanken Vest og Sparebanken Sør slår seg sammen

– Sammen blir vi en sterk og samfunnsengasjert bank, som skal levere landets beste banktjenester til kundene våre, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth. 

For kundene blir det meste som før etter sammenslåingen: Du har samme rådgiver og lokalkontorene består. Bankkort, kontoer og andre banktjenester blir videreført, og mobilbanken og nettbanken er den samme. 


– Kundene skal fremdeles få sin del av overskuddet til banken – både som kundeutbytte og gjennom gavemidler til lag og organisasjoner som bidrar til vekst og fellesskap der de bor, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.


Alle kontorer består 

Styrene i Sparebanken Vest og Sparebanken Sør har 28. august 2024 vedtatt en plan for sammenslåing. 


Det er to solide sparebanker som slår seg sammen. Målet er å skape videre vekst og styrke banktilbudet til folk og bedrifter, ifølge Kjerpeseth, som blir konsernsjef i den nye banken.  


Den nye sparebanken har 67 kontorer – fra Sandefjord til Ålesund – i tillegg til to hovedkontorer i Bergen og Kristiansand. Bankene har ikke overlapp i sine markedsområder, men møtes på Jæren. 


– Nærhet til kundene og lokalmiljøene er det noe av viktigste for oss å bevare fremover. Det er ikke snakk om å legge ned kontorer – tvert imot. Vi har store ambisjoner om å vokse, sier Kjerpeseth.


Du beholder rådgiveren din

Kundene beholder samme rådgiver som de har i dag.


– Det vet vi betyr mye for både privatkunder og bedrifter. Våre kunderådgivere skal fortsette å jobbe for å gi sine kunder den aller beste kundeopplevelsen i Norges beste sparebank, fortsetter konsernsjefen.


En større og enda mer solid sparebank, er en fordel for bedriftskunder, mener han.


– Sammen kan vi tilby lokalt næringsliv en bank med enda større løfteevne, som kan følge selskapene i vekst og over generasjoner, og håndtere større bedriftsengasjementer.


Samme mobilbank og nettbank

Sparebanken Vest-kundene vil ikke merke stort til sammenslåingen, ifølge konsernsjefen. Du beholder samme kontonummer, alle bankkort vil fremdeles fungere, Apple Pay og Google Pay består, lån blir videreført – kort og godt; det blir ingen praktiske endringer for deg som er kunde.


Mobilbanken og nettbanken til Sparebanken Vest blir også med videre etter sammenslåingen.


– Mobilbanken vår har vært rangert øverst blant bank-apper i App Store og Google Play i flere år, og den skal vi fortsette med å videreutvikle med gode og enkle tjenester for kundene våre, sier Kjerpeseth.


Fortsatt kundeutbytte og gavemidler 

Et viktig mål i sammenslåingen er å beholde den sterke, lokale forankringen som de to tradisjonsrike sparebankene har opparbeidet på hver sin kant av landet i over 200 år. Begge bankene deler overskuddet med kundene i form av kundeutbytte og gavemidler.


– Vi skal gjøre det vi kan for å bidra vekst og utvikling der kundene våre bor ved å dele ut samfunnsutbytte til lag og foreninger som bidrar til inkluderende, bærekraftige og levende lokalmiljø. Det er vi enda bedre rustet til sammen enn hver for oss, sier Kjerpeseth.


– Og kundene våre kan fortsatt få sin del av overskuddet til banken i form av kundeutbytte, legger han til.


Hva skjer fremover?

Før sammenslåingen blir en realitet, må det bli godkjent i generalforsamlingene til bankene. Dette skjer i oktober. Deretter må vedtaket også bli godkjent av relevante myndigheter. 


Hvis alt går etter planen, vil gjennomføringen av sammenslåingen skje innen utgangen av første halvår 2025.  


Sparebanken Sør og Sparebanken Vest holder felles pressekonferanse 28. august klokken 10:00