Hopp til hovedinnholdet
barnassuperfestiva-forsidebilde

Barnas superfestival

– En gave til store og små 1

Sentralt i Sparebanken Vest sitt kontinuerlige arbeid for et inkluderende og levende lokalmiljø, står blant annet Barnas Superfestival. Det er en gratis festival for hele familien som i 2024 arrangeres i både Stavanger, Bergen og Ålesund.  

FOTO: Håkon Haram


Lørdag 1. juni strømmet hundrevis av barnefamilier til Kjerringholmen i Stavanger. Dørene åpnet klokken 12 og stemningen ble satt av Markus og Martinius sin «elektrisk» på høyttalerne. Området ved Oljemuseet var fylt av flere farger, leker, is og smil enn på lenge. 


Festivalen ble offisielt åpnet av Liv Helene Roverud, banksjef i Sparebanken Vest i Stavanger. Videre kom den ene barnehelten ut på den regnbuedekorerte scenen etter den andre. Fra Øysteins Blyant og Espen Hana, til tryllekunstner Steinar Thelen og storfavoritten Fantorangen. 


Stolte banksjefer 


– Vi arrangerte Barnas Superfestival for første gang i fjor, i forbindelse med bankens 200-års jubileum, sa Liv Helene Roverud. Da vi er en bank for hele familien, ønsket vi en helt egen festival som var rettet mot nettopp familie og barn. Responsen var så god at vi måtte bare gjøre det igjen i år. 


Videre la hun til: 


– Det er jo gjerne den største gleden, sånn helt uavhengig av hva banken jobber for eller hvilken rolle man har, at små barn kommer inn her, smiler bredt og får stjerner i øynene når de ser heltene sine. At dette er en dag de kommer til å huske lenge, forhåpentligvis. 

Banksjef i Sandnes, Eirik Nebdal Haver, var også til stede, og uttrykte entusiasme over å kunne tilby lokalsamfunnet et arrangement som Barnas Superfestival. 


– Responsen har vært så god. Spørs om ikke vi må arrangere dette enda flere ganger, gjerne i andre byer på Vestlandet også, sa Haver. 


Et sted å ta med barna 


Gleden var også stor blant de som leide sine små. Flere publikummere påpekte verdien av gratis tilbud for småbarnsfamilier. 

 

– Vi har reist helt fra innerst i Ryfylke i dag, sa en far til to gutter i barnehagealder. Det er jo veldig fint at det finnes arrangementer som kun har barna i fokus. Et sted hvor de kan leke, være aktive, uten at det trenger å koste noe. Økonomi er jo en utfordring for mange familier i dag. 

 

En annen mor til ei jente på seks år, som begge hadde reist fra Sandnes, var også glade for det gratis tilbudet i Stavanger sentrum. Moren fortalte at de var flere foreldrepar som reiste sammen til Barnas Superfestival. 

 

– De fleste arrangementer og aktiviteter koster penger, gjerne veldig mye penger. Og det skjønner jeg jo. Men derfor var det så ekstra unikt å kunne ta med meg hun her hit i dag, sa moren og så ned på datteren som satt i fanget. Vi liker jo å komme oss ut og være med på ting, ikke sant Hedda?  

barnas-superfestival-2

PÅ SCENEN: De oppmøtte på alle tre festivalene fikk se show fra Øysteins Blyant og storfavoritten Fantorangen i NRKs supershow.

Rekordoppmøte på Verftet 


Søndag 9. juni var det også duket for Barnas Superfestival i Bergen. I regnet dukket det opp rekordmange små og store festivaldeltakere. Til tross for kø ved ankomst, satt det ikke en stopper for stemningen.  


– Jeg tror nesten at hele Bergen er på plass i dag. Pågangen er enorm, og det er stas å se at så mange tar turen innom, sa banksjef i Bergen, Mona Helen Vikøyr.  


På plass på festivalen var også Fyllingsdalen Teater. De hadde tatt med seg både sirkusskole fra Circus Balance og underholdning med Hakkebakkeskogen. 


– Vi syns det er utrolig kjekt å være til stede! Først og fremst er det fint at det er et gratisarrangement slik at alle kan delta, sa Beate Igland Bjordal. Hun er prosjektleder og markedsansvarlig for Fyllingsdalen teater.  


Hun trakk også frem viktigheten av samarbeid mellom ulike aktører i Bergen, og Sparebanken Vest som en primus motor for dette samarbeidet. 

 

– Vi er glade for å være med å gi de unge ulike tilbud samlet på et sted innenfor kultur og opplevelser. Vi voksne elsker jo å gå på festival, så det er fint at barna tas på alvor, og får et lignende tilbud, sa Beate.  

fyllingdalen-teater-2

FYLLINGSDALEN TEATER: Yasmin Kamalkhani og Beate Igland Bjordal fra Fyllingdalen teater syntes det er viktig med slike tilbud også for barn.

Gjentok suksessen fra i fjor  


Sist på årets superfestivalturné var Ålesund. Her ble festivalen arrangert for andre år på rad. Etter fire uker med regn, skinte solen hele dagen og skapte en perfekt ramme for festivalen som ble avhold på St. Olavsplass midt i Ålesund sentrum.  


– Dagen ble helt fantastisk. Det hadde regnet fire uker i strekk i forkant, men likevel fikk vi full sol og god temperatur fra start, sa banksjef i Ålesund Eirik Vartdal.  


Over 3000 barn og voksne deltok i en rekke aktiviteter som ansiktsmaling, tegnetips fra Øisteins Blyant og show fra Bjørnis og NRK super. Også Eliasbåten var på plass i sundet, og mange benyttet anledningen til en kjøretur.  


– Festivalen retter seg spesielt mot småbarnsfamilier, en gruppe som ofte har få slike tilbud. I år kom folk langveisfra for å delta, og det er utrolig kjekt, sa Eirik. 

barnas-superfestival-alesund

SAMFUNNSMIDLER: Banksjef Eirik Vartdal delte ut samfunnsmidler til flere aktører i Ålesund til stor applaus fra publikum. FOTO: Håkon Haram