Hopp til hovedinnholdet
tips-til-soknad

Sammen gjør vi en forskjell

7 tips til en god søknad

Å skrive en god søknad med tydelige formål og planer øker sjansene for å motta støtte. Når du søker om prosjektmidler, er det derfor viktig at søknaden inkluderer følgende punkter.

1. Formål 

Definer hva prosjektet handler om, og hvorfor det er viktig. Beskriv prosjektets formål og hvilken betydning det vil ha for ditt lokalsamfunn. Reflekter også over hvordan prosjektet kan bidra til ett eller flere av våre satsingsområder: Kampen for inkludering, levende lokalsamfunn eller det grønne skriftet? 


2. Vær så konkret som mulig 

Vær tydelig og konkret. Presenter prosjektet tidlig i søknaden, og prioriter de viktigste detaljene først. Lag en kort tittel som er beskrivende for prosjektet, for eksempel «Ungdomsklubb i Stryn» 

 

Spesifiser hva støtten skal brukes til gjennom en kort prosjektbeskrivelse og plan for gjennomføring. 

 

3. Hvem er målgruppen din?  

Identifiser hvem som er målgruppen for prosjektet, og hvem som vil dra nytte av det. Retter prosjektet seg mot barn og unge, eldre eller andre? Og hvor mange forventer dere å nå med prosjektet?

   

4. Fremdriftsplan og tidsestimat 

Inkluder informasjon om planlagt oppstart og forventet ferdigstillelse. Dere bør også legge ved en tidsplan som beskriver prosessen underveis.  

  

5. Budsjett 

Søknaden bør inkludere et budsjett som viser forventede inntekter og kostnader for prosjektet. Inkluder gjerne egenandel, og andre finansieringskilder.

  

6. Hvem står bak prosjektet?  

Beskriv kort organisasjonen som søker om midler, og andre involverte i prosjektet. Hvem som står bak prosjektet og hvem sørger for at prosjektet kommer i mål?  

  

7. Mål og effekt

Definer hva dere ønsker å oppnå med prosjektet og hvilken positiv innvirkning det vil ha på lokalsamfunnet etc. Vær så konkret som mulig når det gjelder målsettinger og forventede resultater.